LejelovenMenu

Udnyt servicefradraget

Når du betaler for udgifter til bl.a. vinduespudsning eller havearbejde i hjemmet, giver servicefradraget dig mulighed for at få en del af udgifterne dækket, hvis de indberettes til SKAT. I denne artikel kan du læse mere om, hvad servicefradraget indebærer, og hvordan du kan få gavn af det.

Hvad er servicefradrag?

Servicefradraget giver personer over 18 år mulighed for at få et årligt fradrag på op til 6.900 kr. pr. person (2024) for ydelser, der opstår i forbindelse med at opretholde boligen. Skatteværdien af fradraget udgør ca. 26%, hvilket betyder, at hvis du har betalt serviceydelser for 1.000 kr., sparer du ca. 260 kr. i SKAT.

Muligheden for fradrag gør sig gældende, uanset om du bor i en lejebolig eller i en bolig, du ejer, så længe ydelsen er betalt af dig.

Hvornår kan jeg få servicefradrag?

Når du bor i en lejebolig, skal følgende tre betingelser være opfyldt, for at du kan få servicefradrag:

 • Du skal selv betale for det udførte arbejde:
  Fradraget gælder derfor ikke arbejde, som du har betalt for gennem din husleje eller fra en vedligeholdelseskonto.
 • Du skal have ret til at vedligeholde boligen:
  Dét vedligeholdelsesarbejde du udfører, skal være i overensstemmelse med din råderet over boligen. Det vil fremgå af din lejekontrakt, hvilken ret du har til at vedligeholde din lejebolig.
 • Du skal bo i boligen, mens arbejdet bliver udført:
  Du kan kun få fradrag for arbejde, som er udført mens du har haft fast bopæl i boligen.

Hvilke ydelser giver servicefradrag?

Som lejer kan du bl.a. få fradrag for følgende serviceydelser:

 • Almindelig rengøring:
  Du kan få fradrag, hvis du betaler rengøringsfolk for at vaske og aftørre flader i boligen, rengøre toilet og bad, støvsuge og vaske eller stryge tøj. Herudover kan du få fradrag, såfremt du betaler for rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.
 • Vinduespudsning:
  Du kan få fradrag for både indvendig og udvendig vinduespudsning.
 • Almindelig havearbejde m.m:
  Havearbejde som græsslåning, klipning af hæk, lugning, beskæring af buske og træer, snerydning og fliserensning af terrasser, indkørsler mm.

Hvordan indberetter jeg fradraget?

Når du har fået udført en serviceydelse, skal du selv indberette det til SKAT for at få fradraget medregnet i din årsopgørelse. Du foretager indberetningen gennem SKATs hjemmeside.

For at få fradrag for arbejde udført i 2023, skal du have betalt for ydelsen senest den 28. februar 2024. Betales ydelsen først senere, får du først fradraget i det indkomstår, hvor der er betalt.

Det er herudover påkrævet, at du har betalt for arbejdet elektronisk eksempelvis med dankort, MobilePay eller netbank. I denne forbindelse skal du også huske at få dokumentation for det udførte arbejde, såsom en kvittering eller faktura.