LejelovenMenu

Huskeliste til når du flytter

Når du skal flytte i en ny bolig, er der flere praktiske gøremål, der skal ordnes. Vi guider dig her igennem, hvad du skal klare i forbindelse med flytningen:

Meld adresseændring til folkeregistret

Du skal melde din adresseændring til folkeregistret senest fem dage efter, du har skiftet bopæl. Flyttedagen, som du skal angive, er den faktiske dag, du flytter. Flytningen kan tidligst meldes fire uger før adresseskiftet. Du melder flytningen digitalt på Borger.dk.

Skift læge

I forbindelse med, at du melder din adresseændring til folkeregistret digitalt, skal du også vælge en ny læge. Det er gratis for dig at skifte læge, når det er i forbindelse med flytning.

Få posten med

Du behøver ikke melde til PostNord, at du skifter adresse, da de automatisk får besked, når du melder flytningen til folkeregistret. Dog er det meget vigtigt, at du får fjernet dit navn fra din gamle postkasse og sat dit navn på din nye, så postbudet kan finde dig.

Aflæs forbrug

Når du flytter, skal du udover at melde det til folkeregistret også melde det til din el-leverandør. Her skal du også sørge for at aflæse din elmåler. Det er vigtigt, at du melder der, da du ellers hæfter for elforbruget på fraflytningsadressen, indtil du får det opsagt.

Hvis det er relevant, skal du også kontakte dine leverandører af vand, varme og gas samt sørge for at aflæse dit forbrug, så du ikke ender med at hæfte for noget forbrug, der ikke er dit.

Boligstøtte

Hvis du er interesseret i at få boligstøtte, skal du huske at ansøge om dette. Boligstøtte er et tilskud til huslejen. Hvad du kan få i boligstøtte afhænger af flere kriterier såsom indkomst og boligens størrelse. Du søger boligstøtte inde på borger.dk.

Gennemgå forsikringer

Det kan være en god idé at kontakte dit forsikringsselskab, når du flytter. Grunden til dette er, at procedurerne for de forskellige forsikringsselskaber kan variere, og derfor er det godt at være på den sikre side, hvis uheldet er ude. Derudover kan det være du har nogle forsikringer, som ikke længere er relevante, når du flytter eller modsat, at du mangler nogle.

Afmeld TV og internet

Det er vigtigt at kontakte sin TV- og internetudbyder i god tid for at melde flytning. Det er ikke altid muligt at tage sit internet og TV med til sin nye adresse, og sommetider kan der forekomme en opsigelsesperiode. Husk derfor at få det afmeldt eller flyttet, så du ikke skal betale for underholdning, du ikke bruger. Samtidig skal du huske, at være ude i god tid, hvis du gerne vil have internet og TV fra den første dag i din nye bolig. Det kan godt tage tid at få skaffet og installeret.