LejelovenMenu

Sådan optimerer du din boligsøgning

Når du søger en bolig, er det ikke altid, at du får svar fra udlejeren. Dette skyldes at udlejerne ofte får rigtig mange henvendelser fra boligsøgende, især i de større byer. Vi guider dig her til, hvordan du kan optimere din boligsøgning, så du kan øge dine chancer for at få den lejebolig, som du drømmer om.

Skriv en god henvendelse

Fordi udlejerne oftest får rigtig mange henvendelser fra boligsøgende, kan det være en god ide at skrive en personlig henvendelse, når du søger en lejebolig. Her handler det om at skille dig ud, så udlejer husker din henvendelse frem for andres. Skriv lidt om dig selv, og hvorfor lige netop du er en god lejer. Her kan du bl.a. skrive, at du har en fast indkomst, og hvor længe du har planer om at bo i lejemålet. Du kan også skrive hvorfor du søger den specifikke bolig. Hvis udlejer kan mærke, at det er din drømmebolig, er der med garanti også større chance for, at det er dig der bliver valgt som den glade ejer.

Bred din søgning

Det kan være en god ide at brede din søgning ud og søge flere relevante boliger, frem for kun at søge nogle enkelte. Især i storbyerne kan det være smart at satse på flere heste, da der her er mange om buddet. Har du ikke heldet med dig i den ønskede by, kan du også prøve at kigge på nærliggende byer, og se hvad de har at byde på. Som oftest vil man også ende med en langt billigere bolig, hvis man søger lidt væk. Især hvis man har en drøm om at bo i en af de større byer. Det kan derfor ende i en win-win situation, hvor du får drømmeboligen til endnu billigere penge.

Gør brug af Facebook

Det kan også være fordelagtigt at prøve sit netværk af, når man søger en bolig. Dette kan man gøre ved hjælp af Facebook, ved at slå et opslag op på sin profil og relevante grupper for lejeboliger. Her kan du skrive lidt om dig selv, dine krav til din kommende lejebolig, samt vedhæfte et billede af dig selv, så folk kan se hvem du er. Folk på de sociale medier er ofte gode til dele hinandens opslag, så du vil med garanti komme ud til en masse mennesker, som normalt ikke ville have fundet ud af, at du søger bolig. Måske du er heldig, at de tager kontakt til dig.

Skriv dig op på ventelister

Søger man bolig her og nu, gør man som oftest mest brug af boligportaler. Mange glemmer derfor, at man også kan have gavn af at skrive sig op på venteliste ved diverse boligforeninger. Selvom ventelister ofte er en langsigtet løsning, kan det være en god ide, fordi drømmeboligen i sådan et tilfælde ikke afhænger af en god ansøgning, men af din anciennitet. Nogle gange kan det være lidt nemmere at nøjes i et par år, hvis man ved at noget godt venter forude.