LejelovenMenu

Udlejers genudlejningspligt

Ønsker du at fraflytte et lejemål, inden opsigelsesperiodens udløb, har din udlejer pligt til at forsøge at finde en ny lejer hurtigst muligt, hvis lejemålet fortsat skal lejes ud. Dette kaldes udlejers genudlejningspligt. Læs mere om udlejers genudljeningspligt her:

Skal du fraflytte en lejebolig, er du som lejer forpligtet til at betale husleje indtil opsigelsesperiodens udløb. MEN udlejer har dog pligt til at forsøge at finde en ny lejer så hurtigt som muligt, hvis boligen fortsat skal lejes ud. Dette kaldes udlejers genudlejningspligt, som findes i Lejelovens § 86 stk. 3.

Finder udlejeren en ny lejer, som kan overtage lejemålet inden opsigelsesperioden, på eksempelvis 3 måneder, udløber, bliver den fraflyttende lejer fritaget for at betale husleje, fra det tidspunkt den nye lejer flytter ind. Den fraflyttende lejer kan forsøge at hjælpe udlejer med at finde en ny lejer, der kan overtage lejemålet med kort varsel, men udlejer er ikke forpligtet til at acceptere den lejer, som den fraflyttende lejer finder.

Hvis udlejeren ikke længere at udleje boligen, når en lejer har opsagt den, skal han/hun også fritage den fraflyttende lejer for at betale husleje.