LejelovenMenu

Videresalg af lejemål

Ønsker du at sælge den bolig, du udlejer, skal du være opmærksom på, at det ikke altid er uproblematisk at gøre. Har du lavet en lejekontrakt med en ubegrænset lejeperiode, kan du som udlejer ikke opsige lejeaftalen med den grund, at du ønsker at sælge boligen. Bliv klogere på videresalg af lejemål og forholdet til lejerens retsstilling her.

Videresalg af bolig med lejere

Der er ikke noget i vejen for at sælge din bolig, mens der bor lejere i den. I sådan et tilfælde vil køber blot overtage alle de pligter, du har haft som udlejer. Du skal dog være opmærksom på, at flere ejendomsmæglere kan finde på at vurdere salgsprisen på en bolig til at være en del lavere, hvis der bor lejere i den. Dette skyldes, at flere købere søger boliger, som de selv kan flytte ind i. Køber man en bolig, hvor der bor lejere, kan man med udgangspunkt i lejeloven kun opsige lejer med et års varsel, med den begrundelse at man selv ønsker at bo i lejemålet.

Må man betale lejer for at fraflytte lejemålet?

Det er efter lovgivningen ikke tilladt at tilbyde lejer penge, eller anden form for ydelse, for at fraflytte lejemålet. Hvis du gør det, kan lejeren både beholde betalingen og kræve at flytte ind i lejemålet igen på uændrede lejevilkår. Konsekvenserne for overtrædelse af denne regel er bøde eller i værste tilfælde fængsel.