Udlejning af sommerhus

Udlejer du et sommerhus, er der særlige ting du skal være opmærksom på. Lejeloven gør sig nemlig ikke gældende ved udlejning af sommerhuse, kolonihaver og andre fritidsboliger. Vi guider dig igennem, hvad du skal være opmærksom på.

Udlejningsperiode

Det er ikke tilladt at leje dit sommerhus ud året rundt. I sommerperioden fra 1. april til 30. september, er det tilladt at leje dit sommerhus ud i hele perioden. Det er dog kun tilladt at leje dit sommerhus ud i sammenlagt 13 uger i perioden 1. oktober til 31. marts.

Er der tale om erhvervsmæssig udlejning, hvor du kun lejer dit sommerhus ud, og ikke selv bruger det, kræver det en tilladelse fra Erhvervsstyrelsen. Sådan en tilladelse kan være svær at få.

Lejer du alligevel dit sommerhus ud helårligt, er det strafbart.

Hvor mange sommerhuse må man udleje?

Du må højest udleje to sommerhuse ud, som du også selv gør brug af. Har du flere end to sommerhuse, som du ønsker at leje ud, bliver der tale om erhvervsudlejning. Du skal derfor have den førnævnte tilladelse fra Erhvervsstyrelsen.

Forsikring

Skulle du havne i en situation hvor dit sommerhus er blevet udsat for tyveri, eller skader, er det dit ansvar. Derfor er det en god ide, at have en fritidshusforsikring. Ved oprettelsen af din fritidshusforsikring, er det vigtigt at du oplyser dit forsikringsselskab, at du udlejer dit sommerhus ud. Da du i tilfælde af en normal fritidshusforsikring kan blive betragtet som underforsikret, hvis ikke selskabet er bevidst om at du bruger sommerhuset til udlejning. Eksempelvis vil nogle forsikringer ikke dække tyveri medmindre der er tale om indbrud.